Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η προφητεία και η Συρία

 «Από την Συρία θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος», είχε αναφέρει ο γέροντας Παίσιος και κάνει θραύση στο διαδίκτυο

mideast_syria_2

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η προφητεία του γέροντα Παίσιου για τη Συρία, μετά τον αναβρασμό στη χώρα, ενώ είναι θέμα ωρών η στρατιωτική επέμβαση.:

«Όταν αρχίσει απ΄ τη Συρία… θα γενικευτεί». Η φράση αυτή, που αρχικά φερόταν να είναι του Άγιου γέρων Σιατίστης Αντώνιου, ανήκει στον γέροντα Παίσιο.

paisios

Ο γέροντας Αντώνιος είχε επισκεφθεί κάποτε τον Παΐσιο, ο οποίος του είπε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «Από την Συρία θα ξεκινήσει ο παγκόσμιος πόλεμος».

Ο Γέρων Παΐσιος γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία, στις 25 Ιουλίου του 1924. Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρόδρομος και ήταν πρόεδρος των Φαράσων, ενώ η μητέρα του λεγόταν Ευλαμπία.

Ο Γέροντας είχε ακόμα 8 αδέλφια. Στις 7 Αυγούστου του 1924, μια εβδομάδα πριν οι Φαρασιώτες φύγουν για την Ελλάδα, ο Γέροντας βαφτίστηκε από τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος επέμεινε και του έδωσε το δικό του όνομα «για να αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως χαρακτηριστικά είχε πει.

Πέντε εβδομάδες μετά τη βάπτιση του μικρού τότε Αρσένιου, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1924 η οικογένεια Εζνεπίδη, μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο στον Πειραιά και στη συνέχεια πήγε στην Κέρκυρα, όπου και τακτοποιήθηκε προσωρινά στο Κάστρο. Στην Κέρκυρα η οικογένειά του έμεινε ενάμιση χρόνο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ηγουμενίτσα και κατέληξε στην Κόνιτσα.

Εκεί ο Αρσένιος τελείωσε το δημοτικό σχολείο και πήρε το απολυτήριο του «με βαθμό οκτώ και διαγωγή εξαίρετο». Από μικρός συνεχώς είχε μαζί του ένα χαρτί, στο οποίο σημείωνε τα θαύματα του Αγίου Αρσενίου. Έδειχνε ιδιαίτερη κλίση προς τον μοναχισμό και διακαώς επιθυμούσε να μονάσει. Οι γονείς του χαριτολογώντας, του έλεγαν «βγάλε πρώτα γένια και μετά θα σε αφήσουμε».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By