Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η συνάντηση για το δημόσιο, που θα κρίνει και τη δόση

Η σημερινή συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που ξεκινά στις 9 το πρωί θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς στόχος είναι σήμερα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.

© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTOS Panayiotis Tzamaros

Μία ημέρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν νέες συζητήσεις στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 9 το πρωί, ενώ στις 10 στην παρέα θα προστεθεί και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, καθώς βασική δεξαμενή για την κινητικότητα αναμένεται να αποτελέσουν οι δήμοι.

Στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις να κλείσουν ουσιαστικά απόψε με μία πολιτική συμφωνία για το δημόσιο, ώστε οι τεχνικές λεπτομέρειες να συμφωνηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα στο Eurogroup να υπάρξει συμφωνία για καταβολή της δόσης… με δόσεις.

Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων και εκτιμούν ότι θα κλείσουν άμεσα όλα τα θέματα. Διαβεβαιώνουν παράλληλα κατηγορηματικά πως ο αριθμός των απολύσεων που έχει συμφωνηθεί δεν θα αυξηθεί, παρόλο που εφόσον τελικά συμφωνηθεί να μειωθεί το διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να γίνεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από 12 σε έξι ή εννέα μήνες, αυτό σημαίνει πως εάν δεν βρεθεί κενή θέση θα απομακρύνονται από το δημόσιο.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By