Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η συνδιάσκεψη της ΕΛΙΑΣ φέρνει εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο

fosphotos.com | Philippos Messinis
fosphotos.com | Philippos Messinis

Στον απόηχο της πρώτης δημοσκόπησης που έδειξε σημαντική αύξηση για το νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς, «Το Ποτάμι», οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται, εν όψει της προετοιμασίας του κόμματος για την διπλή εκλογή μάχη του Μαΐου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Νέων», τα στελέχη εναποθέτουν τις ελπίδες για ανατροπή του αρνητικού για το ΠΑΣΟΚ κλίματος στις επιλογές για τις ευρωεκλογές, υπό τη σκέπη της ΕΛΙΑΣ -η συνδιάσκεψη της οποίας αρχίζει αύριο, Σάββατο, στο ΣΕΦ.

Ενδεικτικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστηρίζει ότι στο ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να εκπροσωπηθούν όλες οι εσωτερικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να σηματοδοτηθεί η ενότητα.

Ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης πιστεύει ότι πρέπει να μπει ό,τι καλύτερο στο ευρωψηφοδέλτιο για να υπάρξουν τα μέγιστα αποτελέσματα. Στη διάρκεια κομματικής σύσκεψης ανέφερε ακόμη και το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι ακόμη και μετά τη συνδιάσκεψη της Ελιάς, θα πρέπει να αναληφθούν ενωτικές πρωτοβουλίες στο χώρο, ούτως ώστε να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και να διαψευσθούν οι προβλέψει για εκλογική καθίζηση του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Σήμερα, Παρασκευή, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, προκειμένου ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ενημερώσει τα στελέχη για το σχηματισμό της κεντροαριστερής παράταξης.

By