Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Τουρκία απειλεί… τη Wall Street

Το υπό κατασκευή χρηματοοικονομικό – εμπορικό κέντρο αξίας 2,6 δισ. δολαρίων στην Κωνσταντινούπολη, θα κάνει τη Wall Street να φαίνεται αξιολύπητη.

when-the-iifc-is-complete-it-will-feature-approximately-45-million-square-feet-of-office-residential-retail-conference-hotel-and-park-spaceΜία από τις πιο ωραίες χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τουριστικά πρακτορεία,  είναι η Τουρκία. Και η μεγαλύτερη πόλη της, η Κωνσταντινούπολη, είναι γεμάτη ιστορία. Η χώρα έχει καταρτίσει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο, αφού επιθυμεί να καταστήσει την οικονομία της σε μία από τις 10 μεγαλύτερες μέχρι το 2023. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οικοδομεί ένα νέο διεθνές οικονομικό – εμπορικό κέντρο αξίας περίπου 2,6 δισ. δολαρίων, το οποίος, σύμφωνα με αναλυτές, θα είναι αντίπαλο δέος της Wall Street.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία HOK παρουσίασε ακριβώς το σχέδιο που αναπτύχθηκε για το Istanbul International Financial Center (IIFC) και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016. Στόχος της τουρκικής κυβέρνησης είναι η καθιέρωση της Κωνσταντινούπολης ως ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο. Το IIFC θα στεγάσει τα κεντρικά γραφεία κρατικών και ιδιωτικών τραπεζών, καθώς και συναφείς επιχειρήσεις, ενώ θα έχει εύκολη πρόσβαση και θέα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η νέα αυτή ζώνη έχει σκοπό να φέρει όλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μαζί και θα ένα κομβικό σημείο, όχι μόνο για την Κωνσταντινούπολη ή την Τουρκία, αλλά και για τους επιχειρηματικούς κύκλους παγκοσμίως.

Η Κωνσταντινούπολη είναι η δεύτερη πληθυσμιακά μεγαλύτερη πόλη του κόσμου μετά τη Σανγκάη, ενώ το Economist κατατάσσει την Τουρκία στη 17η θέση των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

[custom_gallery id=»20804″]

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By