Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η φύση από τα μάτια ενός κύκνου!

“Ενας φωτογράφος τοποθέτησε κάμερα σε έναν ψεύτικο κύκνο για να απαθανατίσει τη φύση.

swan22413Κάτι η αγάπη για τη δουλεία του, κάτι η λατρεία για τη φύση και τις όμορφες εικόνες της «έσπρωξαν» το 41χρονο Henryk Janowski να κατασκευάσει έναν… ψεύτικο κύκνο, ο οποίος θα τον βοηθούσε να απαθανατίσει εικόνες από τα πλάσματα της άγρια φύσης.

Έτσι, ο δαιμόνιος φωτογράφος με τη χρήση ενός ειδικά κατασκευασμένου φωτογραφικού φακού, που έφτιαξε ο ίδιος για να μοιάζει με κύκνο, κατάφερε να βγάλει φωτογραφίες σε κοντινή απόσταση με τους πρωταγωνιστές της πανίδας της φύσης!

Ο Henryk, ο οποίος κατάγεται από την Πολωνία, δήλωσε ότι αυτή η ιδέα του ήρθε όταν προσπάθησε στο παρελθόν να πλησιάσει τα πτηνά και αυτά ταράχτηκαν και εξαφανίσθηκαν. Ο ίδιος ανέφερε πως « Ήθελα να βρω έναν τρόπο να τα πλησιάσω χωρίς να τα ενοχλήσω».

Έφτιαξε, λοιπόν, την κατασκευή-μεταμφίεση ενώ αγόρασε και μια ειδική υποβρύχια στολή ώστε να μπορεί να μείνει στο κρύο νερό για ώρες.

Έτσι ήταν σε θέση να βυθιστεί στο νερό μέχρι το κεφάλι. «Ξαφνικά, όλα γύρω μου ήταν περιτριγυρισμένα από πάπιες, χήνες, κύκνους και διάφορα άλλα πτηνά.», συνεχίζοντας, «Κάθε φορά που κολυμπώ με το καμουφλάζ μου, αισθάνομαι ένα με τη φύση. Περνάνε τα πουλιά και οι κάστορες ανενόχλητοι από την ανθρώπινη παρουσία.».

swan2413

 

kastoras2

 

bird32413

 

bird22413

 

b2413

offsite.com.cy

 

By