Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ώρα της απόφασης για τον Μπερλουσκόνι

Συνεδριάζει η επιτροπή της Γερουσίας για την αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού – Σήμερα η τελική ψηφοφορία

berlusconi 02Το πολιτικό μέλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τουλάχιστον το άμεσο, αποφασίζει σήμερα η επιτροπή της Γερουσίας που καλείται να ψηφίσει υπέρ ή κατά της αποπομπής του πρώην πρωθυπουργού από το σώμα.

Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10.30 (ώρα Ελλάδας) και σε αυτή, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν πρόκειται να πάρει μέρος ο Μπερλουσκόνι και ούτε να κάνει χρήση του δικαιώματος να παρέμβει για να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

Πριν από έξι ημέρες, με γραπτό του υπόμνημα, ο «Καβαλιέρε» ζήτησε την αντικατάσταση όλων των μελών της επιτροπής της Γερουσίας που έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να ψηφίσουν κατά της παραμονής του εντός του κοινοβουλίου.

Η τελική ψήφος της επιτροπής προβλέπεται για απόψε, μετά από πολύωρη συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» και η αποπομπή του Μπερλουσκόνι θεωρείται δεδομένη.

Στην συνέχεια, όμως, θα πρέπει να εκφραστεί σχετικά το σύνολο της ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας, σε συνεδρίαση που δεν έχει ακόμη ορισθεί.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παράλληλα, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, θα πρέπει να υποβάλει επίσημα αίτηση για την μετατροπή του ενός έτους φυλάκισης που πρέπει να εκτίσει, σε δυνατότητα να προσφέρει σε κοινωνικά χρήσιμη εργασία.

Στις 19 Οκτωβρίοτ, τέλος, η εισαγγελία του Μιλάνου θα επανακαθορίσει την ακριβή διάρκεια της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του, όμως αναμένεται να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο, σε μια ακόμη προσπάθεια να καθυστερήσει η εφαρμογή του μέτρου αυτού.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By