Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Apple «παίρνει πίσω» το iOS 8!

Δημιουργήθηκε για να λύσει προβλήματα αλλά προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερα

iOS-8-features

Να ανακαλέσει την πρώτη αναβάθμιση του iOS 8 αναγκάστηκε τελικά η Apple, καθώς αν και σχεδιάστηκε κυρίως για να λύσει τα προβλήματα του HealthKit που εντόπισαν χρήστες που «κατέβασαν» το νέο λειτουργικό, αλλά τελικά το iOS 8.0.1

To update αυτό της Apple δεν υπάρχει πλέον στο AppStore ούτε προτείνεται ως αναβάθμιση όταν κάποιος επιλέγει «ενημερώσεις» στη συσκευή του, καθώς σύμφωνα με αναρτήσεις χρηστών στο Διαδίκτυο, καταστρέφει την επικοινωνία του κινητού με τα δίκτυα της τηλεφωνίας και παράλληλα αχρηστεύει την λειτουργία του TouchID!

Κι ενώ ο ντόρος από το «Bendgate», δηλαδή το γεγονός πως τα νέα iPhone λυγίζουν υπερβολικά εύκολα, νέα προβλήματα απασχολούν τον Tim Cook και τους ιθύνοντες, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, όσοι «κατέβασαν» την αναβάθμιση, ουσιαστικά αχρήστευσαν το τηλέφωνό τους.

Πώς θα απεγκαταστήσετε το iOS 8.0.1

1. Στις ρυθμίσεις του iCloud κλείστε την επιλογή Find my iPhone.
2. Κατεβάστε το «παλιό» iOS 8.0 από τα αρχεία που θα βρείτε εδώ για τη συσκευή σας
3. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του iTunes στον υπολογιστή σας
4. Συνδέστε το κινητό σας στον υπολογιστή.
5. Ανοίξτε τα iTunes
6. Βρείτε το τηλέφωνό σας στην αριστερή στήλη
7. Επιλέξτε «έλεγχος για ενημερώσεις» ενώ συγχρόνως πατάτε το πλήκτρο shift (σε PC) και το πλήκτρο Option (σε Mac) ή Control (σε Windows PC).
8. Στο παράθυρο που θα βγει, βρείτε το iOS 8.0 που κατεβάσατε και επιλέξτε το.
9. Στο τηλέφωνό σας θα εγκατασταθεί το παλαιότερο λογισμικό χωρίς να χάσετε δεδομένα.
10. Μόλις το τηλέφωνο επανεκκινηθεί ενεργοποιήστε ξανά το FindMyPhone στο iCloud.

Οι ειδικοί πάντως συμβουλεύουν πως η παραπανω διαδικασία δεν είναι βέβαιο ότι θα πετύχει. Σε περίπτωση αποτυχίας, η λύση είναι να κάνετε εξολοκλήρου restore στο τηλέφωνό σας για να «τραβήξει» το iOS 8.0 επίσημα από τους servers της Apple.

By