Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η El Dorado πάει «ταξίδι» τους δημοσιογράφους…

Η εταιρεία θα παρουσιάσει τις εγκαταστάσεις της, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, μεταξύ 7 και 10 Απριλίου.

fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis

«Eκδρομή» για τους δημοσιογράφους ετοιμάζει η El Dorado, η οποία περιλαμβάνει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, στα γραφεία της στο Μαντέμ Λάκκου, μεταφορά στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στις εγκαταστάσεις της στα μεταλλεία Efemcukuru στη Σμύρνη ενώ στο ενδιάμεσο θα λάβουν χώρα πλήθος γευμάτων σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης με στελέχη της εταιρείας. Σύμφωνα με την εταιρεία, αφορά του δημοσιογράφους των εφημερίδων και των καναλιών.

Η πρώτη, μέχρι στιγμής, αντίδραση είναι αυτή των Οικολόγων Πράσινων που ζητούν από την ΕΣΗΕΑ να προασπίσει την αξιοπιστία της δημοσιογραφίας τονίζοντας πως η απόφαση αυτή της εταιρείας αποτελεί «πρόγραμμα προώθησης των δραστηριοτήτων της εταιρείας που σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει την αντικειμενικότητα του όποιου ρεπορτάζ».

Συγκεκριμένα οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν ότι:

«Πρόκειται για μια επίσκεψη όπου οι δημοσιογράφοι θα αφήνουν τα πολυτελή ξενοδοχεία, για να επισκεφτούν καθ” υπόδειξιν της εταιρείας  συγκεκριμένους χώρους, όπου όλα θα εμφανίζονται να λειτουργούν υποδειγματικά. Με αυτές τις συνθήκες, προβληματιζόμαστε για το πως οι δημοσιογράφοι θα μπορέσουν να σχηματίσουν σφαιρική άποψη, ερχόμενοι σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις κι όσους εκφράζουν διαφορετική θέση. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία θα διαθέσει δική της κάμερα, ελέγχοντας έτσι ακόμα και το οπτικό υλικό που θα παραχθεί».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By