Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η FED «μαλακώνει» ακόμα και τον Ρουμπινί

Να αγοράσουμε μετοχές μας καλεί ο «προφήτης» της οικονομικής κρίσης, καθώς εμπιστεύεται απολύτως την πολιτική που ακολουθεί η αμερικανική κεντρική τράπεζα, αλλά μόνο για τα επόμενα δυο χρόνια.

roubininurielΑνάκαμψη των τιμών των μετοχών τα επόμενα δυο χρόνια, «βλέπει» ο γνωστός για αρνητικές του εκτιμήσεις οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Ο γνωστός και ως «Dr. Doom» θεωρεί ότι η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα και θα στηρίξουν τις μετοχές και τα ομόλογα τα επόμενα δυο χρόνια και αμέσως μετά όπως προειδοποιεί τους αγοραστές η ανάκαμψη θα σταματήσει

Από το βήμα του συνεδρίου Milken Institute Global Conference, ο Ρουμπινί επεσήμανε ότι η Fed δημιουργεί τα ίδια προβλήματα που οδήγησαν στην οικονομική κρίση του 2008 με το να διατηρεί τα επιτόκια κοντά στο μηδέν. «Δημιουργούν μια μαζική απάτη», δήλωσε και έφερε ως παράδειγμα «φούσκας», την αγορά των junk bonds, σημειώνοντας πως όταν «σπάσει» θα υπάρξει βαθειά ύφεση.

Όσο η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται, τόνισε ο Ρουμπινί είναι αδύνατον να διατηρήσουν οι μετοχές και τα ομόλογα αυτές τις αποτιμήσεις. «Το πρόβλημα της παγκόσμιας ανάπτυξης θα υποδήλωνε ότι οι τιμές των εμπορευμάτων θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες, οι αποδόσεις των ομολόγων θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες και οι μετοχές θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

By