Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Fiat ενδιαφέρεται για την Piaggio

Φήμες… φήμες παντού. Οι τελευταία “μόδα” στις φήμες μάλιστα, έχει να κάνει με την απόκτηση κατασκευαστών μοτοσυκλετών από κατασκευαστές αυτοκινήτων.

piagio

Στην αρχή, ήταν η Fiat και η MV Agusta, στη συνέχεια, η Mercedes-Benz και η MV Agusta και τώρα, η Fiat και η Piaggio. Δεν ξέρω πόση αλήθεια εμπεριέχουν αυτές οι φήμες ή αν αυτά τα ενδεχόμενα αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας βαριεστημένων δημοσιογράφων…

Όπως και να είναι, κυκλοφορούν φήμες για απόκτηση της Piaggio από την Fiat-Chrysler Automobiles. Πακέτο με την Piaggio, πάνε και οι Aprilia, Moto Guzzi και Vespa. Φυσικά, η εταιρία διαψεύδει τις φήμες παρότι οι γνωστοί-άγνωστοι “αναλυτές” λένε πως η προσθήκη μίας εταιρίας μοτοσυκλετών στην γκάμα μίας εταιρίας αυτοκινήτων, είναι καλή ιδέα. Εγώ από την πλευρά μου, με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας από πλευράς FCA και την προτεραιότητα που εκ των πραγμάτων έχουν τα πλάνα για τις εταιρίες που την απαρτίζουν, θεωρώ την εξαγορά της Piaggio από δύσκολη έως κυριολεκτικά αδύνατη. Ίσως να διαψευσθώ. Μακάρι (;;) να διαψευσθώ.

By