Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η FIFA παρουσιάζει την Ελλάδα και την Εθνική…

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για την Εθνική μας ομάδα αλλά και για την γενέτειρα της Δημοκρατίας, την Ελλάδα, φιλοξενεί η FIFA στο επίσημο κανάλι της στο youtube

phernanto_santos

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για την Εθνική μας ομάδα αλλά και για την γενέτειρα της Δημοκρατίας, την Ελλάδα, φιλοξενεί η FIFA στο επίσημο κανάλι της στο youtube. Φερνάντο Σάντος, Μήτρογλου και Μανιάτης καταθέτουν τις σκέψεις τους για την πρόκριση της ομάδας στο Μουντιάλ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να στέκεται για ακόμα μια φορά στο γεγονός ότι ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του κατάφεραν να δώσουν χαρά στον ελληνικό λαό…

Στο αφιέρωμα της FIFA για την χώρα μας γίνεται μια σύντομη ιστορική αναφορά, καταγραφή κάποιων περίεργων ρεκόρ ενώ γίνεται λόγος για τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και για το παρατσούκλι της Εθνικής μας ομάδας.

Οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος: «Πίστευα ότι οι 25 βαθμοί που συγκεντρώσαμε στα προκριματικά θα ήταν αρκετοί για να προκριθούμε στην τελική φάση ως πρώτοι στον όμιλό μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί και με 24 βαθμούς να ήμασταν σε άλλο όμιλο και γι’ αυτό ήμασταν λίγο απογοητευμένοι. Όμως, είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση πως θα τα καταφέρουμε στα μπαράζ και θα προκριθούμε στο Μουντιάλ. Το γήπεδο “Καραϊσκάκης” στο πρώτο ματς με τη Ρουμανία ήταν γεμάτο. Γνωρίζαμε από πριν πως θα είχαμε σπουδαία συμπαράσταση από τους οπαδούς μας και το γεμάτο γήπεδο ήταν κάτι φανταστικό για εμάς. Οι οπαδοί έκαναν τη φωνή τους να ακουστεί και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Νιώσαμε τη στήριξή τους και τη νιώθουμε και τώρα. Ήμουν πολύ ικανοποιημένος με την πρόκρισή μας. Το ίδιο και οι παίκτες όχι μόνο για την πρόκριση αλλά για το γεγονός ότι δώσαμε χαρά στους Έλληνες γιατί είναι σημαντικό για την Ελλάδα να συμμετέχει σε αυτό το τουρνουά. Κάναμε νίκες και τώρα θα είμαστε μέρος κάτι πολύ ξεχωριστού. Αυτό βοήθησε στο να ανέβει το ηθικό της χώρας και είναι κάτι πολύ σημαντικό. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας είναι ότι αντιπροσωπεύω τον ελληνικό λαό. Είναι διαφορετικό να είσαι προπονητής συλλόγου. Έχω εργαστεί σε μεγάλες ομάδες και έχω συμμετάσχει στο Champions League. Τώρα αντιπροσωπεύω τους Έλληνες και αυτό για εμένα είναι σπουδαίο». Ο Σάντος αναφέρθηκε και στον εμβληματικότερο των Ελληνων ποδοφαιριστών Γοώργο Καραγκούνη: «Ο Καραγκούνης ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Κοιμάται με το ποδόσφαιρο και ξυπνάει με αυτό. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Είναι το πάθος του και δίνει την καρδιά και την ψυχή του για την Ελλάδα».

Τι είπε ο Γιάννης Μανιάτης: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια τα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά και όλες οι ομάδες μας υπολογίζουν ως μία πολύ καλή ομάδα. Αν παίξουμε όπως κάνουμε σε όλα τα ματς και είμαστε συγκεντρωμένοι δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας η Εθνική μας έχει τη δυνατότητα να κάνει μια καλή πορεία. Στη Ρουμανία πραγματικά πανηγύρισα με την ψυχή μου γιατί είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλα τα παιδιά το ευχαριστηθήκαμε και μέσα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια και στον γυρισμό. Είναι στιγμές που θα μου μείνουν αξέχαστες σε όλη τη ζωή. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να πηγαίνεις στο Μουντιάλ και ειδικά όταν αυτό γίνεται στη Βραζιλία. Στο Μουντιάλ πιστεύω πως έχουμε δυνατότητες να ξεκινήσουμε με το δεξί στο ματς με την Κολομβία και στόχος μας είναι η πρόκριση από τους ομίλους. Αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει κι εμείς θα το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Και ο Κώστας Μήτρογλου: «Αυτός ήταν ο στόχος μας, να δώσουμε χαρά στους Έλληνες. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και τα προβλήματα δεν ξεχνιούνται. Όμως, μπορούμε να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο γιατί όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Στη Ρουμανία πήγαμε σαν να ήταν το πρώτο ματς, σαν να ήταν 0-0 και αυτό πιστεύω ήταν το καλό που κάναμε. Ο προπονητής μας είπε κάποια πράγματα, τα οποία καταφέραμε να τα εφαρμόσουμε στο γήπεδο και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Βαγγέλης Μελέκογλου 

By