Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Google για τον αστέρα της Formula 1, Άιρτον Σένα

Στον Βραζιλιάνο οδηγό της Formula 1  είναι αφιερωμένο το σημερινό  doodle της Google, με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του (21 Μαρτίου 1960)

senaA

 

Στον Βραζιλιάνο οδηγό της Formula 1, Aytron Senna,  είναι αφιερωμένο το σημερινό  doodle της Google, με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του (21 Μαρτίου 1960).

Αποτίοντας φόρο τιμής στον μεγάλο οδηγό, η Google φέρνει μνήμες από το τραγικό ατύχημα που συνέβη πριν από 20 χρόνια στη στροφή Tamburello, όταν ο Άιρτον Σένα Ντα Σίλβα (όπως ήταν το πλήρες όνομα) έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και έπεσε στον τοίχο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. 

Η είδηση του θανάτου διαδόθηκε με αστραπιαία ταχύτητα παγκοσμίως, πυροδοτώντας θρήνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Σάο Πάολο. Χιλιάδες θαυμαστές του πήγαν στο πατρικό του σπίτι κλαίγοντας. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ιταμάρ Φράνκο, ανακοινώνοντας τον θάνατό του από την τηλεόραση, κήρυξε την χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ έθεσε το προεδρικό αεροπλάνο στην διάθεση της οικογένειάς του για να μεταφέρουν τη σορό του στην Βραζιλία.

Ο Σένα σε ηλικία 34 ετών, ο μεγαλύτερος σύγχρονος πιλότος και αστέρας της Formula 1, είχε περάσει στην αιωνιότητα.

By