Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Google είναι βαρετή, μια Ferrari… ποτέ!

“Ετοιμο να εκτοξευτεί το «καυτό» αμάξι της υπόθεσης Τόμας Κράουν

RM_Monterey FERRARI«Είναι ένα από αυτά τα κόκκινα ιταλικά πράγματα», έλεγε ο Στηβ Μακουίν στη γνωστή ταινία «Υπόθεση Τόμας Κράουν», βλέποντας παρκαρισμένη στο πεζοδρόμιο μια κόκκινη κάμπριο Ferrari.

“Ηταν εκείνη που οδήγησε και η συπρωταγωνίστριά του Φαίη Ντάναγουέη στην κινηματογραφική επιτυχία του ’68. Το αμάξι που έχει τρελάνει τους συλλέκτες της κατηγορίας πρόκειται να πουληθεί στις 17 Αυγούστου μέσω RM Auctions στο Μοντερέυ Καλιφόρνιας.

Είναι ένα από τα δέκα μόνο αυτοκίνητα Ferrari 275GT Spyder του ’67, και έχει εκτιμηθεί μεταξύ 14 και 17 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, οι ειδικοί θεωρούν πως η σπανιότητά του ενδέχεται να κάνει την αξία του να σκαρφαλώσει στα 20 εκατ. δολάρια ή και παραπάνω.

Ο Simon Kidston, ένας από τους ειδήμονες στον κλάδο (ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας) μιλώντας στο Bloomberg είπε πως η αγορά των σπάνιων κλασικών αυτοκινήτων κινείται ανοδικά.

«Οι κλασικές Φεράρι είναι πλέον ότι είναι και οι μετοχές της Google», είπε χαρακτηριστικά, με τους φανατικούς των εναλλακτικών επενδύσεων να συμφωνούν μαζί του. “Αλλωστε γνωρίζουν πως το παιχνίδι με μια μετοχή είναι βαρετό. Με μια Ferrari… ποτέ.

Λ.Μ.

Thomas Crown affair

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By