Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Google κάνει «μόδα» με τα γυαλιά της

Υπολογίζεται ότι 2.000 άνθρωποι θα κυκλοφορούν με τα νέα γυαλιά.

google1Τα Google Glasses, έχοντας γίνει «διάσημα» από την ανακοίνωσή τους και μόνο, ξεκινούν να διατίθενται στην αγορά και η Google ανακοίνωσε επισήμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Υπολογίζεται ότι άμεσα, περί τους 2.000 ανθρώπους θα κυκλοφορούν με τα Google Glasses, καθώς τόσες περίπου ήταν οι πρώτες παραγγελίες που δέχθηκε η εταιρεία, οι οποίες θα αρχίσουν να εξυπηρετούνται σταδιακά.

Τα γυαλιά παρέχουν στο χρήστη μια εικόνα υψηλής ανάλυσης παρόμοια με την παρακολούθηση HD τηλεόρασης 25″ από απόσταση 2.5 μέτρων, αναφορικά με την «οπτική» που παρέχουν .

Ο ήχος μεταφέρεται μέσω τεχνολογίας bone conduction και μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας κρατά τα γυαλιά «ζωντανά» όλη μέρα. Ο σκελετός τους είναι από ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό που προσαρμόζεται σε όλα από τα στηρίγματα της μύτης και διατηρείται σταθερός.

Tα Google Glasses διαθέτουν κάμερα 5-megapixels με δυνατότητα λήψης video 720p, αποθηκευτικό χώρο 16GB, WiFi (802.11b/g), Bluetooth και micro USB θύρα για μεταφορά δεδομένων και φόρτιση.

Εξυπακούεται, ότι τα νέα γυαλικά είναι συμβατά με κάθε Android smartphone με λειτουργικό σύστημα Android Ice Cream Sandwich 4.0.3 και άνω καθώς και με την εφαρμογή MyGlass που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη στο Google Play.

By