Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Japonica αυξάνει τη δημόσια πρόταση για αγορά ελληνικών ομολόγων

Προτίθεται να αγοράσει ομόλογα αξίας έως 4 δισ. ευρώ

Greek-Debt-CrisisΝα αγοράσει περισσότερα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου σε χαμηλότερη τιμή εν μέσω ανησυχιών ότι η Ελλάδα διανύει ακόμα μια περίοδο οικονομικής αστάθειας προσφέρθηκε η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Japonica Partners & Co., που τον προηγούμενο μήνα είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να αγοράσει έως και 2,9 δις. ευρώ του ελληνικού χρέους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι θα αγοράσει τα ομόλογα σε ελάχιστη τιμή 40% της ονομαστικής τους αξίας, ενώ αρχικά η τιμή ήταν στο 45% της ονομαστικής τους αξίας.

Η «αστάθεια» και η «ελάχιστη ρευστότητα», χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους σημαίνει ότι τα ομόλογα δεν εμπορεύονται στην πραγματική τους αξία, ανέφερε η Japonica. Η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια της στις 3 Ιουνίου λέγοντας ότι σκοπεύει να αγοράσει ομόλογα που λήγουν την 1η Ιουλίου. Ωστόσο σήμερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει την περίοδο αυτή μέχρι την 1η Αυγούστου.

Ο Paul Kazarian, ιδρυτής (1987) και επικεφαλής της νεουρκέζικης εταιρείας που διαχειρίζεται περί τα 2 δισ. δολάρια, υπέβαλε δημόσια πρόταση για την αγορά ελληνικών τίτλων αξίας έως 2,9 δισ. ευρώ.

Το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs απηύθυνε τότε δημόσια πρόταση προς τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων η οποία λήγει την 1η Ιουλίου. Το εύρος τιμών που θα αγοραστούν τα ομόλογα θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των επενδυτών και σε κάθε περίπτωση αυτές θα προσδιοριστούν μέσω δημοπρασίας (η διαδικασία ονομάζεται Unmodified Dutch Auction και την έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και το ελληνικό Δημόσιο).

Η Japonica, συνηθίζει να προχωρά σε τοποθετήσεις με χαμηλό κίνδυνο, ενώ έχει συμμετάσχει σε επενδύσεις όπως αυτή στην διάσωση της Chicago Northwestern με 1,6 δις. δολάρια.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By