Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Lotus σε δύο.. ρόδες

Η πρώτη απόπειρα της Lotus στους δύο τροχούς είναι γεγονός. Η Lotus C-01 έχει «ντυθεί» με εντυπωσιακούς «παραδοσιακούς» χρωματισμούς και αποδίδει 200 ίππους από τον V-2 των 1.200 κ.εκ.

Η C-01 κατασκευάστηκε, μετά από άδεια που παραχωρήθηκε από την Lotus, από την αγωνιστική ομάδα Kodewa GmbH & Co. KG (συνεργάζεται με την Lotus στους αγώνες αντοχής με αυτοκίνητα) με την υποστήριξη του Holzer Group και σχεδιαστής της είναι ο Daniel Simon, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν για τις Bugatti, Lamborghini and VW και έχει σχεδιάσει οχήματα για τις ταινίες «Captain America», αλλά και «Tron: Legacy».

Η εξέλιξη της C-01 που σχεδιαστικά θυμίζει κάτι μεταξύ dragster και café race αλλά με πλήρως καλυμμένο πλαίσιο και κινητήρα, κράτησε δύο χρόνια και σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας η έναρξη της παραγωγής δεν απέχει παρά μερικούς μήνες.

Η Lotus δεν το ανακοινώνει επίσημα στο δελτίο Τύπου, ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Visordown, ο δικύλινδρος V με την περιεχόμενη γωνία των 75 μοιρών προέρχεται από το superbike ΚΤΜ RC8 και έχει δεχτεί βελτιώσεις ειδικά για την περίσταση. Σύμφωνα με την Lotus η απόδοσή του φτάνει τους 200 ίππους, ενώ σύμφωνα με το Visordown το βάρος της ανέρχεται στα 180 περίπου κιλά.

Εντύπωση προκαλούν οι πολύ μικρές διαδρομές των αναρτήσεων-80 και 70 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα-το μεταξόνιο των 1.645 χλστ., ενώ τα τμήματα του πλαισίου είναι κατασκευασμένα από ατσάλι, τιτάνιο και ανθρακονήματα. Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα μέσω κιβωτίου 6 σχέσεων.

Όπως αναφέρει το mototriti.gr, η μοτοσικλέτα που θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα θα είναι διαθέσιμη σε πολλές χρωματικές επιλογές. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, μερικές προέρχονται απευθείας από την τετράτροχη ιστορία της Lotus και τη συμμετοχή της σε αγώνες.

Οι λίγοι εκλεκτοί που θα κάνουν δική τους τη μοτοσικλέτα μπορούν επίσης να επιλέξουν τα δικά τους χρώματα, αλλά και υλικά «με τη φαντασία να αποτελεί το μόνο όριο», όπως επισημαίνει και η Lotus.

«Βαλθήκαμε να δημιουργήσουμε μια μοτοσικλέτα που δεν είναι απλά εξαιρετική στην οδήγησή της, αλλά αντιπροσωπεύει ένα έργο τέχνης σε κίνηση.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω δει αρκετές περιπτώσεις όπου το στιλ υπερισχύει της ουσίας και αυτό που φέρνει η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα στην αγορά είναι ένας μοναδικός συνδυασμός και των δύο: Τεχνολογία αιχμής και μια πραγματικά εντυπωσιακή αισθητική.», δήλωσε ο Dr. Colin Kolles της Kodewa, ενώ ο Günther Holzer εκτελεστικός διευθυντής του Holzer Group δήλωσε εντυπωσιασμένος μετά την πρώτη του βόλτα με την C-01.

«Δουλέψαμε σκληρά για να δημιουργήσουμε μια μοτοσικλέτα με ξεχωριστά χαρακτηριστικά όπως ένα «καθαρό» κορμό και ένα πολύ χαμηλό προφίλ…», ήταν αυτά που δήλωσε, μεταξύ άλλων και ο σχεδιαστής της Daniel Simon.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By