Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέο «κύμα» απολύσεων στη Motorola

Η Google θέλει κέρδη και ετοιμάζει το νέο Google X Phone.

Google-MotorolaΗ εκκαθάριση και η εξυγίανση της Motorola συνεχίζεται. Το Google ανακοίνωσε νέο σχέδιο περικοπής προσωπικού,  ώστε να περιορίσει το λειτουργικό της κόστος. Στόχος η κερδοφορία και τα νέα προϊόντα. Πιθανότατα και το νέο Google X Phone τους επόμενους μήνες.

Στην προσπάθεια για μια καλύτερη Motorola, η Google ανακοίνωσε περικοπή επιπλέον 1200 θέσεων εργασίας. Οι απολύσεις αφορούν περίπου το 10% του ανθρώπινου δυναμικού της Motorola. Έρχονται να συμπληρώσουν τον κύκλο απολύσεων που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 με απολύσεις περίπου 4.000 ατόμων. Οι νέες απολύσεις αφορούν εργαζομένους σε Αμερική, Κίνα και Ινδία.

Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον και τα νέα smartphone που σχεδιάζει η Motorola, οι απολύσεις έπρεπε να γίνουν. Αυτή είναι η επίσημη στάση της εταιρείας. «Παρόλο που είμαστε πολύ αισιόδοξοι από τα νέα προϊόντα της γραμμής παραγωγής μας, αντιμετωπίζουμε ακόμα προκλήσεις. Τα κόστη μας είναι πολύ υψηλά  δραστηριοποιούμαστε σε αγορές που δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και χάνουμε χρήματα»

Η Google αγόρασε τη Motorola με τίμημα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Larry Page αποφάσισε άμεσα τι πρέπει να γίνει και διόρισε ανθρώπους της Google στην ηγεσία της Motorola. Παρά τις υποχρεώσεις και την πορεία των τελευταίων 18 μηνών, η Motorola θα κατασκευάσει το νέο Google X Phone.

Το απόλυτο Android smartphone όπως ακριβώς το φαντάζεται και το θέλει η Google. Με την Motorola παρέα,η Google μπορεί να αντισταθμίσει την όποια πίεση και αβεβαιότητα αισθάνεται από την κυριαρχία της Samsung στα Android smartphones. Αφού πλέον hardware και software θα είναι σχεδιασμένα από τους ίδιους ανθρώπους.

Πηγή: Wall Street Journal

[space size=»30″]

By