Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Peugeot στον όμιλο Συγγελίδη

Την έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων του νέου εισαγωγέα των αυτοκινήτων της Peugeot στην Ελλάδα, επισημοποίησε ουσιαστικά χτες το βράδυ ο όμιλος Συγγελίδη.

Peugeot Onyx 6

Η γνωστή επιχειρηματική οικογένεια, μετά την Citroen, Jeep και Lancia-Chrysler έχει πλέον στην εμπορική της φαρέτρα και την Peugeot και δε θα σταματήσει εδώ, σύμφωνα με τον κο Πολυχρόνη Συγγελίδη ο οποίος είπε χαρακτηριστικά στους Δημοσιογράφους: «… και έπεται συνέχεια».
Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι νέες τιμές πώλησης των αυτοκινήτων Peugeot

Εμπορική αιχμή του δόρατος στην Ελλάδα για την Peugeot, εκτός του 208 θα είναι και το νέο 108 που θα παρουσιαστεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης (το ΘΕΜΑ θα είναι και εκεί!).

Με το 108 η Peugeot ανεβαίνει επίπεδο στην κατηγορία, παρουσιάζοντας ένα ποιοτικότερο αυτοκίνητο με άπειρες δυνατότητες διαμόρφωσης της εξωτερικής εμφάνισης αλλά και της καμπίνας των επιβατών. Η σχεδίαση του εμπρός μέρους παραπέμπει εμφανώς στα μεγαλύτερα 208 και 308.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τους 3κύλινδρους 1.0 με 68 PS και 1.2 με 82 PS, σε συνδυασμό με 5τάχτυτο μηχανικό κιβώτιο. Ο πρώτος στην έκδοση e-VTi (με start/stop) εκπέμπει στο περιβάλλον μόλις 88 g/km, ενώ και ο 1.2 έχει ρύπους κάτω από τα 100 g/km (99 g. CO2 ανά km).

Peugeot_108_2 

By