Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η UNESCO βράβευσε βίντεο 17χρονης Ελληνίδας

Η Έλενα Καρανταγλή, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από την Χαλκιδική, βραβεύτηκε πριν λίγο καιρό από την Unesco για το βίντεο που δημιούργησε για την ειρήνη.

Η 17χρονη μαθήτρια συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό της Unesco εκφράζοντας την άποψή της για την ειρήνη μέσω ενός βίντεο για το θέμα: «Πολιτισμός της Ειρήνης».

Η νεαρή κοπέλα ήταν μία από τους 1.300 νέους ηλικίας 14 έως 25 ετών που έλαβαν μέρος, κερδίζοντας το βραβείο στην κατηγορία του video clip. Οι υπόλοιπες κατηγορίες ήταν το δοκίμιο, η φωτογραφία και οι γραφικές τέχνες.

unesco_gr (1)

 

Το βραβευμένο βίντεο «Οι σπόροι της ειρήνης» διάρκειας ενός λεπτού δημιουργήθηκε με την τεχνική stop-motion/κινούμενο σχέδιο αποτέλεσμα ατομικής διεργασίας.

Η Έλενα συμμετείχε στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για τον εθελοντισμό των νέων και το διάλογο, στις 3-5 Δεκεμβρίου στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου βραβεύτηκε από την ίδια τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα και τον Πρίγκιπα  Faisal Bin A;Ebdullah της Σαουδικής Αραβίας.

Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν στο δοκίμιο, στη φωτογραφία, στο βίντεο και στις γραφικές τέχνες. «Για τον διαγωνισμό ενημερώθηκα από αντίστοιχη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας από email που έφτασε στο σχολείο  μου, το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου και στη συνέχεια από τo επίσημο site της Unesco.

 

[video_embed][/video_embed]

 

Ήταν για μένα μια πρόκληση» λέει στο halkidikinews.gr η Έλενα Καρανταγλή. Τα έργα αξιολογήθηκαν από μία επιτροπή με βάση την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα τους, με την οποία οι νέοι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται και εξέφρασαν το όραμά τους για την ειρήνη και τη μη βία.

Στο τέλος των συζητήσεων  τα  έργα  που επελέγησαν, αποτυπώνουν την ικανότητα των δημιουργών να αναδείξουν  τις βασικές αξίες του πολιτισμού της ειρήνης και της μη βίας , συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού της διαφορετικότητας , του διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου , της δικαιοσύνης και της ισότητας .

(Visited 1 times, 1 visits today)
By