Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Θέμα χρόνου η έναρξη εισαγγελικής έρευνας στην Κύπρο

Παλλαϊκό είναι το αίτημα για απόδοση ευθυνών εκτιμούν κυπριακά μέσα ενημέρωσης- Αρχ.Χρυσόστομος: «Κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί».

@fosphotos.com Alexandros Katsis
@fosphotos.com Alexandros Katsis

Έντονη φημολογία για την έναρξη εισαγγελικής έρευνας στην Κύπρου, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στην συμφωνία με το Eurogroup, που πανθομολογούμενα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην Κυπριακή οικονομία και ταυτόχρονα θα οδηγήσει σε μείωση του βιοτικού επιπέδου στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδουν Κυπριακά μέσα ενημέρωσης είναι θέμα ημερών το πότε θα αναληφθεί η σχετική πρωτοβουλία είτε από την πλευρά της δικαιοσύνης είτε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία με προτροπή της ίδιας της κυβέρνησης. Δεν έχει ξεκαθαριστεί το εύρος της εισαγγελικής έρευνας, αν δηλαδή θα αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη ή θα επεκταθεί και στην κυβέρνηση Χριστόφια πάντως εκτιμάται ότι αποτελεί πάνδημη απαίτηση στην Κύπρο. Ήδη άλλωστε τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε σε δήλωσή του πως «κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί» ενώ και βουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν θέσει θέμα εισαγγελικής διερεύνησης της υπόθεσης και της ανάγκης απόδοσης πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση από το Συμβούλιο της Ευρώπης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του η περίφημη Moneyval θα συμμετάσχει στους ελέγχους του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος για την αναζήτηση φαινομένων ξεπλύματος «μαύρου χρήματος».

[space size=»30″]

By