Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεοδωράκης: «Αν δεν αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε ούτε τη χώρα»

Στέλιος Ράμφος: «Ζούμε σε μια κοινωνία που μαραίνεται διαρκώς»

Óôáýñïò èåïäùñÜêçò  ÓôÝëéïò ÑÜìöïò  ôï ÐïôÜìé óõæÞôçóç äéÜëåîç ðïëéôéêüò öéëüóïöïò êïéíùíßá ðïëéôéêÞ êñßóç

Το «Ποτάμι» πραγματοποίησε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου Acro στην Ιερά Οδό με καλεσμένο τον φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο.

«Το Ποτάμι δημιουργήθηκε γιατί υπάρχει βαθιά κρίση των αξιών στην χώρα μας , κρίση που αγγίζει και τη δημοκρατία μας. Έχουμε καταλάβει στο Ποτάμι πως βρισκόμαστε ως κοινωνία σε αδιέξοδο και αν δεν αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε ούτε τη χώρα«.

Έτσι υποδέχτηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη σκηνή τον φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο για να δώσει τις δικές του απαντήσεις στα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

stauros

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, 1.500 άνθρωποι παρακολουθούσαν επί δυόμιση ώρες τον Στέλιο Ράμφο να αναλύει γιατί η παρακμή και οι συμπεριφορές που μένουν πεισματικά ίδιες είναι ο άξονας του προβλήματος.

Ο Έλληνας φιλόσοφος μίλησε για βαριά προβλήματα και για έκπτωση του αξιακού συστήματος, «δεν μπορούμε πια να διαχωρίσουμε τι είναι καλό και τι κακό, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε.

Ζούμε σε μια κοινωνία που μαραίνεται διαρκώς, γιατί δεν έχει τρόπο να ποτιστεί στις ρίζες της.

Οι δεσμοί αίματος, τα σόγια, από τα οποία περνάει κάθε εκλογική επιτυχία, οδηγούν το μερικό να κυριαρχεί του κοινού συμφέροντος. Ζούμε σε ένα τοξικό νέφος σε ένα πνιγηρό παρόν«, ανέφερε ο Στέλιος Ράμφος.

theodorakis1

Όταν τελείωσε την ομιλία του ο Στέλιος Ράμφος, ανέβηκε στη σκηνή ο Σταύρος Θεοδωράκης και του έθεσε το ερώτημα ποιό είναι το ποσοστό του καινούργιου που πρέπει να υπάρξει για να πάμε μπροστά.

Ο Στέλιος Ράμφος απάντησε ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι η αλλαγή στη νοοτροπία του Έλληνα.

«Αν με ένα μαγικό τρόπο«, είπε «εξαφανιζόταν το δημόσιο χρέος μας αλλά εμείς συνεχίζαμε να έχουμε την ίδια νοοτροπία, την ίδια συμπεριφορά τι μας εγγυάται ότι σε 15, 20 χρόνια δεν θα πτωχεύσουμε ξανά;«.

stavros

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ήταν οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, στελέχη του Κινήματος, οι 51 υπεύθυνοι τομέων πολιτικής καθώς και οι:

Άγγελος Δεληβορριάς, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Ξυδάκης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Σωτήρης Γκορίτσας, Γιώργος Ρωμαίος, Τάκης Σπυριδάκης, Νίκος Ορφανός, Πέτρος Τατσόπουλος, Γρηγόρης Ψαριανός, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Κατερίνα Μάρκου, Τάκης Φραγκούλης, Αντώνης Κοκόσης, Αντώνης Παπαρίζος.

By