Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει

«Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε με αυτούς που πρέπει και με αυτούς που θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός»

theodorakis-stavros-potami

Την θέση του ότι το «Ποτάμι» θέλει να κυβερνήσει και δεν είναι κίνημα διαμαρτυρίας, αλλά έχει θέσεις, στελέχη, λύσεις και μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο της χώρας από την κρίση, υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου στηn 79ης ΔΕΘ.

«Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε με αυτούς που πρέπει και με αυτούς που θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Μας ενδιαφέρει όμως αυτοί που θα αναλάβουν νευραλγικές θέσεις να μην είναι ακροδεξιοί και από την άλλη να μην αντιευρωπαϊστές. Πρέπει να επιλέξουμε τους καλύτερους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος και ένας νέος εκλογικός νόμος θα πρέπει να αποτελέσουν την προτεραιότητα της σημερινής βουλής.

«Η σημερινή βουλή πρέπει να αποφασίσει για δύο σημαντικά πράγματα. Πρέπει να αποφασίσει για ένα νέο εκλογικό νόμο και για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Οι μεθεπόμενες εκλογές θα πρέπει να γίνουν με αναλογικό σύστημα. Είμαι υπερ αυτό που αποκαλείται “γερμανικό εκλογικό σύστημα” Επίσης πρέπει να αποφασίσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Να αλλάξει ο νόμος για την ευθύνη υπουργών. Δεν θα πρέπει να υπάρχει βουλευτική ασυλία. Να αποφασίζουν οι δικαστές αν θα διώκεται ή όχι ένας υπουργός», επεσήμανε ο επικεφαλής του «Ποταμιού».

By