Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα αυξήσει τη δύναμη του

«Δεν θα συνεργαστούμε για να αναστήσουμε πεθαμένα κόμματα»

theodorakisA

Την εκτίμηση πως σταδιακά το Ποτάμι θα αυξήσει την πολιτική του δύναμη, εξέφρασε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης από το Ηράκλειο όπου συναντήθηκε με φίλους και εθελοντές σε ξενοδοχείο της πόλης λίγο πριν μεταβεί στα Ανώγεια στην εκδήλωση για τον Ερωτόκριτο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Υακύνθεια 2014.

Ωστόσο αν και δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι «400.000 Έλληνες εμπιστεύθηκαν μία προσπάθεια 88 ημερών», παραδέχθηκε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τα ποσοστά των ευρωεκλογών καθώς, όπως ανέφερε, «για να αλλάξουμε τη χώρα χρειάζεται μία μεγαλύτερη δύναμη, μία μεγαλύτερη ώθηση».

Κληθείς να σχολιάσει την άρνηση του να συνεργασθεί τόσο με τη ΔΗΜΑΡ όσο και με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μα γιατί να συνεργασθώ με τη ΔΗΜΑΡ ή το ΠΑΣΟΚ, σημασία έχει να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Όχι για να αναστήσουμε τα πεθαμένα κόμματα. Αυτό έχει σημασία σήμερα» .

«Προχωράμε με τους ανθρώπους που έχουν στηρίξει την δημοκρατική αριστερά, τις κεντρώες παρατάξεις, το δημοκρατικό σοσιαλισμό. Προχωράμε με τους ανθρώπους, συζητάμε με πολιτικά στελέχη αλλά δεν κάνουμε συμπαιγνίες κορυφής για να διασώσουμε τα παλαιά κόμματα» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο τραγικό περιστατικό με τον θάνατο ηλικιωμένης τεττραπληγικής στα Χανιά. «Δεν θέλω να είμαστε βιαστικοί. Θέλω να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας μετά την έρευνα που κάνει η ΔΕΗ και την έρευνα που κάνουν οι γιατροί επισημαίνοντας ότι τα πράγματα που κρύβουν ανθρώπινο πόνο δεν πρέπει να είναι για εκμετάλλευση της πολιτικής» σημείωσε.

By