Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θερίζει η ανεργία στους πτυχιούχους νέους

Κατά 189% αυξήθηκε η ανεργία των αποφοίτων Πανεπιστημίων σύμφωνα με τη Γ.Σ.Ε.Ε.

ptyxio600_231013

Αλματώδη αύξηση καταγράφει η ανεργία των πτυχιούχων νέων σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Γ.Σ.Ε.Ε., καθώς από το 2008 έως το 2012 έχει αυξηθεί κατά 189%.

Ο επιστημονικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της Γ.Σ.Ε.Ε.  Νίκος Παΐζης τόνισε μεταξύ άλλων παρουσιάζοντας την έρευνα ότι παράλληλα, έχει εκτοξευτεί και το ποσοστό των πτυχιούχων που μεταναστεύουν.

Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η  Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η βάση και η κοιτίδα της διδασκαλίας των κλασσικών σπουδών και να προσελκύει εκατοντάδες φοιτητές σε μεταπτυχιακά προγράμματα στα πανεπιστήμια της, αντί να υποφέρει από διαρροή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Στην ίδια έρευνα επισημάνθηκε  ότι την δεκαετία 2001-2011 η δαπάνη της ελληνικής οικογένειας για τις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών της έχει αυξηθεί κατά 61% .

Ο κ. Παϊζής με αφορμή την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια  δήλωσε ότι  στην Ελλάδα υπάρχει η μικρότερη αναλογία επιστημονικού και διδακτικού  προσωπικού ανά φοιτητή, σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By