Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους Κούρδους

Καταδίκασαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των τζιχαντιστών στη Συρία

14_AM35191

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και στους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι, πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη η αντεξουσιαστική κίνηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων κουρδικών οργανώσεων και συλλόγων, της επιτροπής αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, κ.α.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους με κουρδικές σημαίες, ενώ οι ομιλητές απευθυνόμενοι στους συγκεντρωθέντες, καταδίκασαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των τζιχαντιστών στη Συρία και σε άλλες χώρες.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ισλαμικού κράτους και των χωρών της Δύσης και υπέρ του κουρδικού λαού. Η πορεία πέρασε έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το Αμερικανικό προξενείο και οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά μια χάρτινη αμερικανική σημαία. Κατέληξαν έξω από το τουρκικό προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και διαλύθηκαν.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου αλληλεγγύης ζητούν, μεταξύ άλλων, από τα πολιτισμένα κράτη να δράσουν άμεσα υπέρ του Κομπάνι, «Ζητάμε να στηριχτούν οι μαχητές και ο λαός της πόλης. Να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος, ώστε να μπορεί να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και, συγχρόνως, να μπορούν να μεταφέρονται οι τραυματίες μαχητές σε νοσοκομεία εκτός Συρίας», σημειώνουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους.

By