Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θετικά λόγια Σόιμπλε για Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του προς την Stuttgarter Zeitung

Eurogroup / EurogroupΣε συνέντευξή του προς την Stuttgarter Zeitung και ερωτηθείς για την κατάσταση στην Ευροζώνη, ο Γερμανός υπ. Οικονομικών εκτιμά ότι δεν είναι ακόμη ώρα για εφησυχασμό μολονότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά. «Εάν αναλογιστεί κανείς πώς ήταν η κατάσταση πριν από έναν χρόνο, τότε έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο».

Η κατάσταση όμως, σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε, παραμένει εύθραυστη. «Αυτό καταδεικνύουν οι εσωπολιτικές διαμάχες στην ιβηρική χερσόνησο, η ανασφάλεια για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και η ανησυχία στο προοίμιο των εκλογών στην Ιταλία».

Ικανοποιητικά, όπως λέει, είναι όμως τα μηνύματα από την Ελλάδα. «Μετά από χρόνια όπου λίγα άλλαξαν προς το καλύτερο, η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Οι κοινές προσπάθειες αλλά και η εμμονή των εταίρων βοήθησαν ώστε να σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα», η οποία όμως, όπως εκτιμά, δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο.

Πηγή: Deutsche Welle

By