Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θρίλερ με το εξαφανισμένο αεροσκάφος της Malaysia

Άκαρπες οι έρευνες για το Boeing 777 της Malaysia Airlines – Έρευνες για συντρίμμια κοντά στο Χονγκ Κονγκ

malaysia620-465_100314

Επεκτείνει η Μαλαισία τις έρευνες για το χαμένο Boeing, στέλνοντας πλοία για να ελέγξουν συντρίμμια που βρέθηκαν ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ, καθώς δέκα χώρες που συμμετέχουν στις έρευνες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης του αεροσκάφους τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο με 239 επιβαίνοντες.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες δεν έχουν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα που να εξηγεί το πού και γιατί εξαφανίστηκε το αεροσκάφος.

Όπως είπε ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, η ακτίνα των ερευνών θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 100 ναυτικά μίλια από το όρος Ιγκάρι της Μαλαισίας, όπου θεάθηκε για τελευταία φορά το Boeing.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε βρει τίποτα που να μοιάζει να προέρχεται από το αεροσκάφος, πόσο μάλλον το ίδιο το αεροσκάφος» είπε ο ίδιος.

Η μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που είχε βρεθεί την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή της Πολιτείας Κελαντάν, σε απόσταση 180 χιλιομέτρων από τα ανατολικά παράλια της Μαλαισίας, διαπιστώθηκε ότι δεν προήλθε από το Boeing.

«Τα καύσιμα αυτά δεν χρησιμοποιούνται από αεροπλάνα αλλά από πλοία» διευκρίνισε η εκπρόσωπος του λιμενικού σώματος, Φαρίντα Σουίμπ.

Νωρίτερα, Βιετναμέζοι αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει ότι ένα αντικείμενο που βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα και από αέρος έμοιαζε με σωστική λέμβο, δεν έχει επίσης καμία σχέση με το χαμένο αεροσκάφος.

Ένα πολεμικό πλοίο του Βιετνάμ που έφτασε στο σημείο διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ένα τύμπανο περιτύλιξης καλωδίου, καλυμμένο από πράσινα φύκια, που κατά τα φαινόμενα έπλεε στη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εννέα χώρες πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

malaysia620-465_100314ii

By