Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θύμα χάκερς η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας

RBAΗ Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας έγινε στόχος από «χάκερς» οι οποίοι αναζητούσαν ευαίσθητες πληροφορίες, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, προσθέτοντας ότι καμία πληροφορία δεν «εκλάπη».

Η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA)αποφάσισε να μην σχολιάσει τις εικασίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι η επίθεση προκλήθηκε από κακόβουλο λογισμικό που είχε εμφυτευτεί στο σύστημα και χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, με προέλευση από την Κίνα.

Οι «κυβερνο-επιθέσεις» σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις ανά τον κόσμο έχουν γίνει πλέον συνήθεις, με υποψίες, τις περισσότερες φορές,  ότι προέρχονται από την Κίνα. Το Πεκίνο έχει αρνηθεί επανειλημμένα αυτές τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι και η Κίνα έχει πέσει πολλές φορές θύμα «κυβερνο-επιθέσεων», κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το Guardian, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας είχε δεχτεί ανάλογη επίθεση το 2011 όπου οι χάκερς είχαν στείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναν ιό, ο οποίος ήταν αδύνατο να ανιχνευτεί από το λογισμικό προστασίας του συστήματος της τράπεζας.[space size=»30″]

By