Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιαπωνία: Η εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα παραβιάζει απόφαση του ΟΗΕ

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα έχουν συνομιλίες από αύριο στο Πεκίνο, όπως είναι προγραμματισμένο

OHE

Ανώτατος αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι η εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου χθες, Κυριακή, παραβίασε απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ότι το Τόκιο θα απαντήσει μαζί με άλλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα.

Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε επίσης σε συνέντευξη Τύπου ότι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα έχουν συνομιλίες από αύριο στο Πεκίνο, όπως είναι προγραμματισμένο.

Η Βόρεια Κορέα συμφώνησε τον περασμένο μήνα να διενεργήσει εκ νέου έρευνα για την τύχη των ιαπώνων πολιτών που απήγαγε πριν από δεκαετίες. Σε αντάλλαγμα η Ιαπωνία θα χαλαρώσει μερικές από τις οικονομικές κυρώσεις όταν αρχίσει έρευνα και θα εξετάσει τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε δύο μικρού βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους στη θάλασσα ανατολικά των ακτών της χθες, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός, αψηφώντας απόφαση του ΟΗΕ που απαγορεύει στον απομονωμένο βορρά να προχωρεί σε δοκιμές τέτοιου είδους όπλων.

By