Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιαπωνία: Οι πάνες ακράτειας θα ξεπεράσουν σε πωλήσεις τις πάνες μωρών

Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες ανοίγονται σε μια χώρα που γερνάει

japan-nightΜέσα στα επόμενα εφτά χρόνια, οι πάνες ενηλίκων θα έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τις πάνες για τα μωρά στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου σύμφωνα με εκτιμήσεις της εφημερίδας Nikkei.

Οπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ήδη ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιαπωνικές εταιρείες χάρτου όπως είναι η Daio και η Nippon Paper, επεκτείνουν τις εγκαταστάσεις τους για να καλύψουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα ακράτειας.

Η συγκεκριμένη αγορά αυξάνεται κατά 6-10% ετησίως και ήδη έχει τζίρο ύψους 1,4 δισ. δολαρίων πουλώντας πάνες σε ηλικιωμένους Ιάπωνες που αντιστοιχούν στο 20% του συνολικό πληθυσμού της χώρας.

Πέρα όμως από τα δημογραφικά στοιχεία, η πάνες ακράτειας είναι μια ελκυστική αγορά από μόνη της. Κοστίζουν έως και 2,5 φορές πιο πολλά από τις πάνες μωρών επομένως προσφέρουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Επίσης υπάρχει και ένα προσοδοφόρο κανάλι πωλήσεων μέσω των νοσοκομείων και των γηροκομείων.

Βέβαα η διαφημιστική προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος, λόγω της φύσης του, είναι ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο οι οι εταιρείες που κατασκευάζουν πάνες ακράτειας δηλώνουν σίγουρες ότι το «ταμπού» σύντομα θα εξαλειφθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για δυσκολίες προώθησης είναι η περίπτωση της σουηδικής SCA, No1 εταιρείας παγκοσμίως σε προϊόντα υγιεινής, η οποία πρόσφατα απέστειλε ένα δείγμα από πάνες ακράτειας σε όλους τους Σουηδούς άνδρες άνω των 55 ετών για να δεχθεί καταιγισμό παραπόνων από υποψήφιους πελάτες της που δεν έχουν ακόμη συμφιλιωθεί με το ενδεχόμενο να χρειαστεί να φορέσουν πάνα κάποια στιγμή στο μέλλον.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By