Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιαπωνία: 25 τραυματίες από τον τυφώνα Βονγκφόνγκ

21.000 κάτοικοι στην Οκινάουα κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

tufwnas_

Σε 25 ανέρχονται οι τραυματίες του τυφώνα Βονγκφόνγκ που έπληξε το νησί Οκινάουα της Ιαπωνίας τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τη Δευτέρα ο τυφώνας θα προσεγγίσει την ξηρά και το νησί Κιούσου όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Στην Οκινάουα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τουλάχιστον 25.000 κτίρια. Ο Βονγκφόνγκ είναι ο δεύτερος τυφώνας που πλήττει την Ιαπωνία μέσα διάστημα μίας εβδομάδας.

Περίπου 21.000 κάτοικοι στην Οκινάουα κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις και μεγάλα κύματα.

Το επίκεντρο του τυφώνα βρισκόταν στις 10:00 (04:00 ώρας Ελλάδας) περίπου 220 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Αμάμι Οσίμα, ενώ κινείται βόρεια-βορειοδυτικά με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων ανά ώρα. Ο τυφώνας πνέει με ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 126 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Πριν μία περίπου εβδομάδα ο τυφώνας Φανφόν έπληξε την κεντρική Ιαπωνία, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο τυφώνας Βονγκφόνγκ είναι ο 10ος τυφώνας της εποχής.

By