Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιαπωνία: Aκόμη πέντε ορειβάτες βρέθηκαν «σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής»

Χθες, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τεσσάρων ατόμων

japan-volcanoA

Πέντε ακόμη ορειβάτες βρέθηκαν σήμερα το πρωί «σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής» κοντά στην κορυφή του ηφαιστείου Οντάκε της Ιαπωνίας, το οποίο εξερράγη το Σάββατο, μετέδωσε η κρατική ραδιοτηλεόραση NHK. «Βρήκαμε πέντε ακόμη άτομα σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής στο βουνό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ναγκάνο όπου βρίσκεται το ηφαίστειο.

Χθες, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τεσσάρων ατόμων -όλοι τους άνδρες- ενώ 22 ακόμη ορειβάτες πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

Αρχικά, οι διασώστες ανακάλυψαν 31 άτομα «σε κατάσταση καρδιακής ανακοπής κοντά στην κορυφή» (ένας όρος που χρησιμοποιείται συνήθως από τις ιαπωνικές αρχές μέχρι να μπορέσουν οι γιατροί να εκδώσουν πιστοποιητικό θανάτου).

Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθούν όλα τα θύματα από την κορυφή στους πρόποδες του βουνού, παρά μόνο οι τέσσερις άνδρες, των οποίων ο θάνατος ανακοινώθηκε επισήμως.

Το ηφαίστειο εξερράγη χωρίς να υπάρχουν προειδοποιητικές ενδείξεις το μεσημέρι του Σαββάτου, εγκλωβίζοντας δεκάδες ορειβάτες, μεταξύ αυτών και παιδιά. Οι ορειβάτες εντοπίστηκαν κοντά στην κορυφή του Οντάκε, το οποίο υψώνεται στα 3.067 μέτρα ανάμεσα στις περιφέρειες Ναγκάνο και Γκίφου.

By