Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιατρικό Αθηνών: Με 38,883% η Γ.Αποστολόπουλος Α.Ε.

 μετά τη προαιρετική δημόσια πρόταση

iatrikoA

Στο 38,883% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Ιατρικό Αθηνών, ήτοι 33.725.871 μετοχές, διαμορφώνεται το ποσοστό της Γεώργιος Αποστολόπουλος Α.Ε. μετά την λήξη στις 25/10 της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε στις 8 Αυγούστου η τελευταία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

1. Σύμφωνα με το Άρθρο 23 του Ν. 3461/2006 (στο εξής ο «Νόμος»), η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» (στο εξής ο «Προτείνων»), ανακοινώνει τα αποτελέσματα της προαιρετικής δημόσιας πρότασης (στο εξής η «Δημόσια Πρόταση»), την οποία υπέβαλε ο Προτείνων στις 8 Αυγούστου 2013 (στο εξής η «Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης») για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (στο εξής η «Εταιρεία»), ονομαστικής αξίας 0,31 Ευρώ η κάθε μία (στο εξής οι «Μετοχές»), τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων ή/και οποιοδήποτε από τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου.

Οι λέξεις και φράσεις καθώς και ο συνδυασμός λέξεων και φράσεων με αρχικά κεφαλαία γράμματα, των οποίων ο ορισμός δίδεται στο Πληροφοριακό Δελτίο που συνέταξε ο Προτείνων, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 και δημοσιεύθηκε σύμφωνα με το Νόμο θα έχουν την ίδια έννοια όταν χρησιμοποιούνται στην παρούσα ανακοίνωση, εκτός εάν ορίζονται διαφορετικά στην παρούσα ή άλλως προκύπτει από τα συμφραζόμενα.

2. Η Περίοδος Αποδοχής ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 και έληξε στις 25 Οκτωβρίου 2013. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, προσφέρθηκαν νόμιμα και έγκυρα 318.064 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 0,367% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στο εξής οι «Προσφερθείσες Μετοχές»).

3. Από την επομένη της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι από τις 9 Αυγούστου 2013, μέχρι και τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ο Προτείνων απέκτησε μέσω του Χρηματιστηρίου συνολικά 4.525.504 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 5,218% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας σε τιμή ανά Μετοχή που δεν υπερέβη το Προσφερόμενο Τίμημα. Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών, ο Προτείνων θα κατέχει άμεσα και έμμεσα συνολικά 33.725.871 Μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 38,883% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Πρόσθετες Μετοχές που τυχόν αποκτήσει ο Προτείνων μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ως άνω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω ποσοστό.

4. Η καταβολή του Προσφερόμενου Τιμήματος στους Αποδεχόμενους Μετόχους θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2013. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (στο εξής η «ΕΤΕ») θα καταβάλει το Προσφερόμενο Τίμημα σε κάθε Αποδεχόμενο Μέτοχο, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αυτός/αυτή έχει επιλέξει στην οικεία Δήλωση Αποδοχής, δηλαδή: είτε (i) με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του στην ΕΤΕ, είτε (ii) τοις μετρητοίς στον Αποδεχόμενο Μέτοχο, με την προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του/της και έγκυρου αντίγραφου της Δήλωσης Αποδοχής, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της ΕΤΕ στην Ελλάδα, είτε (iii) με πίστωση του Χειριστή του Αποδεχόμενου Μετόχου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By