Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ιδανικό θύμα» δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου

«Είχα άγνοια κινδύνου… Αν ήμουν παλιά καραβάνα, θα το χειριζόμουν αλλιώς» δηλώνει μετά την απόφαση για παραπομπή του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Ιδανικό θύμα χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο πρώην τσάρος της οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι η παραπομπή του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ βόλευε όλα τα κόμματα, που αναζητούσαν κάποιον να στείλουν στην «πυρά» για να καταλαγιάσει η οργή του κόσμου.

Λίγες ημέρες μετά την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο,  ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει μεν την ευθύνη του για την απώλεια του πρωτότυπου cd, αρνείται όμως ότι το έχασε εσκεμμένα.

Σύμφωνα με τ η «Real News», o κ.Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι είχε άγνοια κινδύνου. «Αν ήμουν παλιά καραβάνα θα το χειριζόμουν αλλιώς. Αυτό που δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ήταν ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση για τη λίστα Λαγκάρντ», δηλώνει σήμερα ο πρώην υπουργός.

Στο ερώτημα τι θα έκανε διαφορετικά εάν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω ο κ.Παπακωνσταντίνου απαντά ότι θα έδινε λιγότερη σημασία στην αξιοποίηση των πληροφοριών και τη διαφύλαξη του απορρήτου και περισσότερη στην τυπικότητα, για να προστατεύσει τον εαυτό του.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει επίσης ότι σήμερα αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, καθώς δεν μπορεί να βρει δουλειά μέχρι να ξεκαθαρίσει η δικαστική του περιπέτεια. Ασχολείται επαγγελματικά με ένα «ελαφρύ consulting» σε εταιρείες  του εξωτερικού, που ενδιαφέρονται να μάθουν για την κατάσταση στη χώρα και η καθημερινότητα του είναι ασφυκτική, καθώς όπως λέει «Δεν πάω ούτε ένα σινεμά, είμαι στο σπίτι ή σε σπίτια φίλων».

 

Πηγή: Real News

(Visited 1 times, 1 visits today)
By