Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θα ελέγχεστε και θα πληρώνετε το 1,5- 2% των παραπεμπτικών σας

 Oι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες που θα ελέγχουν τις ιδιωτικές κλινικές έχουν ζητήσει να πληρώνονται για τον κάθε έλεγχο που θα διενεργούν

nosokomeio

ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες που θα ελέγχουν τις ιδιωτικές κλινικές– ενώ ανάλογο όργανο έπεται και για τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα–  έχουν ζητήσει να πληρώνονται για τον κάθε έλεγχο που θα διενεργούν το 1,5-2% επί του συνολικού ποσού. Αυτό σημαίνει ότι για μία ιδιωτική κλινική με συνολικά παραπεμπτικά για παράδειγμα αξίας 100.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλλουν για τον έλεγχο 2.000 ευρώ περίπου στην ιδιωτική εταιρεία.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης έχει ξεκαθαρίσει ότι το κόστος αυτό βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες όπως μαθαίνουμε δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη με καμία ελεγκτική εταιρεία αποκλειστικά και μόνο λόγω του υψηλού κομίστρου.

Η ρευστότητα στην αγορά της ιδιωτικής περίθαλψης έχει τελέψει μας λέει παράγοντας της αγοράς καταθέτοντας ένα πραγματικό περιστατικό: κέντρο που θέλει να αλλάξει τις συμβατικές του λάμπες με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας συνολικού κόστους 30.000 ευρώ περίπου ζήτησε από τον ηλεκτρολόγο 12μηνο διακανονισμό.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By