Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ιερό» δάνειο από το ΤΤ

Από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δανείστηκε η Εκκλησία της Ελλάδος προκειμένου να συμμετάσχει στην ΑΜΚ της Εθνικής

TT622_080114

Σε δανειοδότηση από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είχε προχωρήσει η Εκκλησία της Ελλάδος το 2010 προκειμένου να συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της οποίας είναι και μέτοχος.

Η Εκκλησία της Ελλάδος είχε απευθυνθεί για το δάνειο ύψους 26 εκατ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει μετοχές της Εθνικής σε όλες τις μεγάλες τράπεζες ωστόσο μόνο το ΤΤ ανταποκρίθηκε στο project χορηγώντας το εν λόγω δάνειο με ενέχυρο τις μετοχές της Εθνικής (μετοχοδάνειο).

Ο εισηγητής μάλιστα και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, είχε δηλώσει τότε πως «η τιμή εκδόσεως της μετοχής είναι αρκετά ελκυστική, η Εκκλησία δεν πρέπει να απολέσει την δεσπόζουσα θέσιν που κατέχει εις την μετοχικήν σύνθεση».

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως ενώ το πρόβλημα της ρευστότητας στην ελληνική αγορά είχε ήδη προκύψει με τις κάνουλες των ελληνικών τραπεζών να έχουν κλείσει το ΤΤ χορήγησε δάνειο πολλών εκατομμυρίων για την αγορά μετοχών άλλης τράπεζας.

Πηγή: newspost.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By