Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΙΚ: Στέλνει νέες ενισχύσεις στο Κομπάνι

Οι τρομοκράτες κατέχουν το 50% της πόλης

Smoke rises from the Syrian town of Kobani, as seen from near the Mursitpinar border crossing on the Turkish-Syrian border in the southeastern town of Suruc

Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει τις επιθέσεις στην Συριακή πόλη Κομπάνι και σε μια προσπάθεια εντατικοποίησης των προσπαθειών κατάληψης της, έστειλε νέες ενισχύσεις για να βοηθήσουν στην πάλι με τους κούρδους προασπιστές.

Άντρες και οπλισμός στάλθηκε στην πόλη που συνορεύει με την Τουρκία και όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές μέχρι τώρα κατέχουν το 50% του Κομπάνι.

Οι «ενισχύσεις σε άνδρες, πυρομαχικά και εξοπλισμό» καταφθάνουν από τις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ράκας, προπύργιο της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Συρία.

Στην περιοχή του Κομπάνι μαίνεται εδώ και ένα μήνα μεγάλη επιχείρηση του ΙΚ που επιδιώκει να θέσει την πόλη υπό τον πλήρη έλεγχό του ώστε να εξασφαλίσει τον έλεγχο μιας ολόκληρης λωρίδας εδάφους στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας. Οι τζιχαντιστές προέλασαν στην πόλη στις 6 Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι τώρα ελέγχουν το 50% αυτής, αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Το ΙΚ εξαπέλυσε χθες νέα επίθεση εναντίον στον τομέα του συνοριακού φυλακίου βόρεια του Κομπάνι, εκτοξεύοντας 28 βλήματα όλμων, σύμφωνα με τη μκο, η οποία ανέφερε επίσης σφοδρές μάχες στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ κούρδων ανταρτών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του ΙΚ.

By