Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ινδονησία: 36 νεκροί σε δύο ναυάγια

Εκατομμύρια Ινδονήσιοι μετακινούνται για τις γιορτές του τέλους του Ραμαζανιού

2790F3610BD443D1ED1D6D2BCEE5824B

Δώδεκα σορούς ανέσυραν σήμερα τα σωστικά συνεργεία στην Ινδονησία από έναν ποταμό σε μια από τις μεγαλύτερες νήσους του αρχιπελάγους, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων από τα δύο ναυάγια στη χώρα στους 36 νεκρούς, εν μέσω περιόδου όπου εκατομμύρια Ινδονήσιοι μετακινούνται στη χώρα για τις γιορτές του τέλους του Ραμαζανιού.

Η αστυνομία της χώρας επιβεβαίωσε τον θάνατο 19 επιβαινόντων σε πλοίο που μετέφερε συνολικά 48 ανθρώπους και βούλιαξε προχθές Τετάρτη σε έναν ποταμό στο νησί Σουμάτρα. 28 άνθρωποι σώθηκαν. Μεταξύ των νεκρών ήταν τουλάχιστον έξι παιδιά.

«Συνεχίζουμε να αναζητούμε το τελευταίο πρόσωπο το οποίο αγνοείται», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας που διεξάγει έρευνες, Ε. Χουταγκαόλ.

Το δεύτερο ναυάγιο είχε σημειωθεί την Τρίτη σε ένα τμήμα της νήσου Βόρνεο, όταν πλοίο το οποίο μετέφερε 70 άτομα βυθίστηκε στο ποτάμι Καπούας, στην επαρχία δυτικό Καλιμαντάν. Ο τελικός απολογισμός αναθεωρήθηκε σε 17 νεκρούς από 18. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, επιβάτες και μέλη του πληρώματος του πλοίου, επέζησαν.

Τα ναυάγια έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ινδονησία, καθώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων μετακινείται για να εορτάσει μαζί με συγγενείς το Έιντ ελ Φιτρ, την εορτή των μουσουλμάνων που σηματοδοτεί το τέλος του μήνα του Ραμαζανιού.

Εξάλλου τέσσερα πλοία τα οποία μετέφεραν Ινδονήσιους ναυάγησαν από τα τέλη του Ιουνίου στη Μαλαισία, τη γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες αγνοούνται. Οι επιβάτες, στην πλειοψηφία τους παράτυποι μετανάστες οι οποίοι εργάζονταν στην Μαλαισία, επέστρεφαν για να εορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού στην πατρίδα τους, την πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

By