Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιράκ: Τουλάχιστον 19 νεκροί από σειρά βομβιστικών επιθέσεων

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις

syria

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη από την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων και την επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στο δρόμο, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Η πιο πολύνεκρη από τις επιθέσεις σημειώθηκε στην κυρίως σιιτική συνοικία Σαμπ της βόρειας Βαγδάτης όπου εξερράγησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν 25.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις, αλλά ένοπλοι σουνίτες έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους εναντίον των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των υποστηρικτών της σιιτικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.

Ένοπλοι ισλαμιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και μαχητές από φυλές έχουν πάρει τον έλεγχο της Φαλούτζα και του Ραμάντι–των κυριότερων πόλεων στην κυρίως σουνιτική επαρχία Ανμπάρ– ενώ τα ιρακινά στρατεύματα επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της επαρχίας.

Σε μία άλλη επίθεση, ένοπλοι έστησαν ένα ψεύτικο σημείο ελέγχου στον κεντρικό δρόμο ανάμεσα στη Βαγδάτη και το Κιρκούκ και σκότωσαν έξι οδηγούς. Η επίθεση σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ, κοντά στην Ουντάιμ που βρίσκεται σε απόσταση 90 χιλιομέτρων βορείως της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By