Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιρλανδία: 2.500 ευρώ για κακόγουστη φάρσα με Έμπολα

Ιταλός θα  καταβάλει σε αγαθοεργία

ebola-outbreak

Κακόγουστη φάρσα με τον ιό Έμπολα στοίχισε σε Ιταλό 2.500 ευρώ που σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου της Ιρλανδίας θα καταβάλει σε αγαθοεργία.

Ο Ρομπέρτο Μπινάσκι, 56 ετών, συνελήφθη με τη σύζυγό του και την κόρη του χθες στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου διότι έγραψε «Προσοχή Έμπολα» στο κάλυμμα ενός φλιτζανιού του καφέ που του σέρβιραν στη διάρκεια της πτήσης.

Στη δίκη, ο μηχανικός πληροφορικής που ταξίδευε στην Ιρλανδία για να παραστεί σε συνέδριο ζήτησε συγγνώμη και ανέφερε ότι δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν με το αστείο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η κόρη ζήτησε έναν καφέ από τον οποίο εκείνος είχε πιει πρώτος. Πριν της τον δώσει έγραψε «Προσοχή Έμπολα» στο κάλυμμα με σκοπό να περιπαίξει την εμμονή της με την καθαριότητα.

Όταν ανακάλυψαν τις δύο λέξεις τα μέλη του πληρώματος της ιρλανδικής εταιρείας Aer Lingus, προειδοποίησαν τις αρχές στο έδαφος που συνέλαβαν την οικογένεια μόλις αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος.

Την φάρσα δεν εκτίμησε ούτε ο δικαστής, που τόνισε ότι, δοθεισών των συνθηκών, ήταν σαν να είχε γράψει ότι υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος.

«Πρόκειται πραγματικά για μια κακόγουστη φάρσα» κατέληξε ο δικαστής και καταδίκασε τον Μπινάσκι να καταβάλει 2.500 ευρώ σε φιλανθρωπική πράξη υπέρ των αστέγων.

By