Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΙΣΑ: Απαράδεκτη η επαναφορά του πλαφόν στη συνταγογράφηση

Ο ΙΣΑ καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τα μέλη του και ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει εκ νέου κάθε δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη

FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros
FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη να επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλώντας σε αγωνιστική ετοιμότητα τα μέλη του.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση ο ΙΣΑ αναφέρει:

«Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη να επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων -όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ- παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ διέταξε την αναστολή εφαρμογής του μέτρου.

Ο ΙΣΑ καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τα μέλη του και ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει εκ νέου κάθε δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη εναντίον αυτού του μέτρου που στερεί από το γιατρό τη δυνατότητα να ασκεί το ιατρικό του λειτούργημα.

Είμαστε υπέρ του ελέγχου και της εξοικονόμησης των δαπανών με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και όχι με το απαράδεκτο μέτρο του πλαφόν που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, ταλαιπωρεί τους γιατρούς και δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των ασθενών.

Ζητούμε να εφαρμοστούν άμεσα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και να σταματήσουν τα οριζόντια μέτρα που πλήττουν τη Δημόσια υγεία.»

By