Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ισοπαλία» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Παραμονή στο ευρώ πάση θυσία θέλει η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση της GPO για το MEGA.

kalpesΧειρότερα βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχε σε δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του MEGA, που ανέδειξε «ισόπαλους» στην κορυφή τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνουν από 20,3%, ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 9%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8% και η ΔΗΜΑΡ με 5%.

Την ίδια ώρα, καταλληλότερος  πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς που λαμβάνει το 46% των ερωτηθέντων , τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 29,3% .

Για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, έξι στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι πριν τις εκλογές, ενώ το 62,8% των ερωτηθέντων  θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα πιάσει τους στόχους της και το 61,3% κρίνει αρνητικά τις κινήσεις της τρικομματικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, υπέρ της παραμονής στο ευρώ «πάση θυσία» τάσσεται το 59,4% των ερωτηθέντων, ενώ το 38,5% απαντάει αρνητικά, ενώ παράλληλα ένα ποσοστό 90,1% θεωρεί πως η πολιτική που εφαρμόζει η ΕΕ δεν είναι προς όφελος των λαών.

Παράλληλα, τρεις στους τέσσερις εκτιμού πως είναι ανέφικτη μια λύση εκτός μνημονίου, ενώ οι απόψεις των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση ήταν μοιρασμένες για την ελληνική στάση στο ζήτημα της Κύπρου.

 

By