Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ισοπαλία (2-2) του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Σίτι…

Με πρωταγωνιστή τον Διαμαντάκο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε δύο φορές την Σίτι και πήρε την νίκη στην διαδικασία των πέναλτι, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του ICC.

thumbnail (2)Οι πρωταθλητές Αγγλίας προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ (35′ Γιόβετιτς, 53′ πεν. Κολάροφ), ωστόσο οι Πειραιώτες βρήκαν ισάριθμες απαντήσεις δια ποδός Διαμαντάκου (37′ & 66′)!

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του τουρνουά, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι προκειμένου να υπάρξει νικητής. Κατά κάποιο τρόπο ο Ολυμπιακός ήταν ήδη χαμένος, αφού χρειαζόταν μια «καθαρή» νίκη απέναντι στους «πολίτες» ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης στον τελικό του Μαϊάμι. Και αυτό διότι η νίκη στην διαδικασία των πέναλτι δίνει 2 βαθμούς και όχι τρεις, οπότε οι Πειραιώτες υστερούσαν σε πιθανή ισοβαθμία με την Λίβερπουλ καθώς είχαν ηττηθεί στο μεταξύ τους ματς.

Εντέλει οι Πειραιώτες με τον Ρομπέρτο να πιάνει τις εκτελέσεις των Μίλνερ και Σινκλέρ, τον Ρίτσαρντς να σημαδεύει τα… πουλιά και τον Παπάζογλου ψύχραιμο στην δική του εκτέλεση, επικράτησαν με 5-4 στην διαδικασία και αποχαιρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο την διοργάνωση.

Ο Διαμαντάκος είχε τις απαντήσεις
Συγκεντρωμένος και με πρόθεση να κοιτάξει στα μάτια την Σίτι μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες πατούσαν καλά στο γήπεδο και είχαν καλή λειτουργία στον άξονα της μεσαίας γραμμής, γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται στην επιλογή του Μίτσελ να παρατάξει τρεις κεντρικούς μέσους (Σάμαρη, Μανιάτη και Κασάμι) πίσω από τον Ντομίνγκες που λειτουργούσε με ελευθερία κινήσεων πίσω από τους Σαβιόλα και Διαμαντάκο.

Αν υπήρχε κάτι που ήταν στα μείον των ερυθρολεύκων με την συγκεκριμένη διάταξη, είναι πως δεν υπήρχε ιδιαίτερα καλή ανάπτυξη από τις πτέρυγες, καθώς το επιθετικό δίδυμο δεν έδινε σωστά πλάτος στο γήπεδο, ενώ οι μπακ Ελαμπντελαουί και Μαζουακού έπρεπε να καλύπτουν συνεχώς πολλά μέτρα μέχρι να φθάσουν στην επίθεση.

Ένα ακόμη πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν οι κινήσεις του Τζέκο στην πλάτη των Μανωλά – Παπαδόπουλου (και πριν τραυματιστεί του Σιόβα), που δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα των Πειραιωτών.

Τηρουμένων των αναλογιών (δυναμικότητα αντιπάλου, βαθμός ετοιμότητας, αναμονή μεταγραφών στην επιθετική γραμμή κτλ.) οι ερυθρόλευκοι στέκονταν καλά στον αγωνιστικό χώρο, με την κυκλοφορία της μπάλας σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο.

Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Ντομίνγκες πλάσαρε υποδειγματικά απέναντι στον Χαρτ αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Η Σίτι μετά το 20′ έγινε δύο φορές επικίνδυνη με τους Γιόβετιτς και Τουρέ, δίχως ωστόσο να βρει δίχτυα.

Ο Ρομπέρτο σταμάτησε τον Κολάροφ στο 33′, όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο δύο λεπτά αργότερα, όταν και οι «πολίτες» άνοιξαν το σκορ με ατομική προσπάθεια και σουτ του Γιόβετιτς μέσα από την περιοχή.

Άμεση ήταν όμως η απάντηση του Ολυμπιακού. Ντομίνγκες και Σαβιόλα έκρυψαν την μπάλα έξω από την περιοχή της Σίτι με τελικό αποδέκτη τον Διαμαντάκο, που με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Χαρτ για το 1-1 στο 37′. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο στο «TCF Bank Stadium».

Με μια… τριπλή ευκαιρία της Σίτι σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού ξεκίνησε η επανάληψη, με τους Πρωταθλητές Αγγλίας να έχουν 6 αλλαγές στην ενδεκάδα τους σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο.

Ένας από τους νεοεισελθόντες, ο Σίλβα, ανατράπηκε στο 52′ από τον Μανωλά και ένα λεπτό αργότερα ο Κολάροφ με ψύχραιμο χτύπημα από τα 11 βήματα έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την Σίτι με 1-2. Καλύτεροι οι Άγγλοι στις αρχές της επανάληψης, με τον Μίτσελ να έχει παράπονα από τους παίκτες του και να ζητά σίγουρες μεταβιβάσεις. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι Πειραιώτες δεν είχαν συγκέντρωση στο παιχνίδι τους στις αρχές της επανάληψης.

Ο Διαμαντάκος όμως «χτύπησε» και πάλι, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Στο 66′ ο Γκαζαριάν είδε την κίνηση του 21χρονου στράικερ και με εξαιρετική κάθετη πάσα τον έβγαλε απέναντι στον Χαρτ. Ο Διαμαντάκος «άδειασε» τον γκολκίπερ της Σίτι και από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 2-2!

Ο Ρομπέρτο σταμάτησε τον Σίλβα και στο 85′ ο Κολοβός έκανε κακό κοντρόλ σε εξαιρετική κάθετη του Σάμαρη, σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Το ματς κρίθηκε στα πέναλτι (όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της διοργάνωσης), εκεί όπου εντέλει επικράτησαν με 5-4 οι ερυθρόλευκοι.

Ο Ρομπέρτο σταμάτησε τις εκτελέσεις των Μίλνερ και Σινκλέρ, ενώ αστόχησαν με την σειρά τους οι Ντοσεβί και Παπαδόπουλος (απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ). Ο Ρίτσαρντς σημάδεψε… πουλιά στο 7ο πέναλτι της Σίτι και ο Παπάζογλου νίκησε τον Χαρτ δίνοντας την νίκη στον Ολυμπιακό.

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κλισί (46′ Ρίτσαρντς), Κολάροφ, Μπογιάτα, Ρεκίκ, Φερνάντο (46′ Μίλνερ), Νάβας (46′ Σίλβα), Τουρέ (46′ Γκαρσία), Νασρί (46′ Ζουκουλίνι), Γιόβετιτς (75′ Σινκλέρ), Τζέκο (46′ Γκουιντέτι) .

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (68′ Σαλίνο), Μανωλάς (63′ Αυλωνίτης), Σιόβας (13′ λ.τ. Παπαδόπουλος), Μαζουακού, Μανιάτης (67′ Κολοβός), Σάμαρης, Κασάμι (64′ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (64′ Γκαζαριάν), Σαβιόλα (46′ Ντοσεβί), Διαμαντάκος (68′ Παπάζογλου).

 

 

 

By