Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισραήλ: Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυραύλους

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι έξι μέλη της σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

israil

Το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, της παλαιστινιακής οργάνωσης που έχει υπό τον έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας, ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον του νότιου Ισραήλ.

«Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Νετιβότ, του Ασκελόν, του Ασντότ και του Οφακίμ, σε απάντηση για τη σιωνιστική επίθεση», ανακοίνωσε η Χαμάς.

Η οργάνωση υποστηρίζει ότι έξι μέλη της σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, κάτι που όμως το Ισραήλ διαψεύδει.

Ο ισραηλινός στρατός και τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για δεκάδες ρουκέτες που έπληξαν το νότιο τμήμα της χώρας, χωρίς να αναφερθούν θύματα. Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι σε διάστημα μερικών λεπτών εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 20 ρουκέτες, ενώ τέσσερις από αυτές αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος. Ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι ρουκέτες ήταν διπλάσιες σε αριθμό, περίπου 40.

Νωρίτερα, στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούν για αεροπορική επίθεση, ωστόσο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας ανέφερε ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό.

By