Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιστορίες επιτυχίας στο χρηματιστήριο

 Μία χαρακτηριστική ιστορία επιτυχίας από την Ισπανία

xrimatistismullerΠαρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις 20 εκατομμύρια μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης δυσκολεύονται να βρουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση απαραίτητη για την ανάπτυξή τους. Υπάρχει, όμως, μία λύση που αποδεικνύεται πολύ ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική: είσοδος στο χρηματιστήριο.

Είναι μία χαρακτηριστική ιστορία επιτυχίας από την Ισπανία. Τους τελευταίους μήνες, αυτή η επιχείρηση που ειδικεύεται στις ίνες άνθρακα και σε καινοτόμες κατασκευαστικές λύσεις, μετατράπηκε σε παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των κατασκευών και της μηχανικής. Πρόσφατα κέρδισε ένα από τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως «νέα επιχείρηση με ισχυρή εξωστρέφεια», βραβείο που δίνεται σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων και τον Οργανισμό European Issuers. Η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο το 2012. Από τότε έχει συγκεντρώσει, σχεδόν, 22 εκατομμύρια ευρώ και παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο Ραφαέλ Κοντρέρας, Διευθύνων Σύμβουλος της ισπανικής Carbures Europe ανέφερε ότι «Πριν την είσοδο στο χρηματιστήριο, ήμασταν 53 άτομα. Τώρα είμαστε 583 εργαζόμενοι. Ο τζίρος μας από 10 εκατομμύρια ευρώ, σήμερα φτάνει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.»

Η είσοδος στο χρηματιστήριο έδωσε στην επιχείρηση πρόσβαση σε κεφάλαια απολύτως απαραίτητα για την εξειδίκευση και τη διεθνοποίησή της.

«Αποκτήσαμε 9 νέες εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο, στις ΗΠΑ, στην Κίνα και στην Ευρώπη. Επίσης, η είσοδος στο χρηματιστήριο μας επέτρεψε να αναβαθμίσουμε την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε σε διαφορετικούς τομείς: στην αυτοκινητοβιομηχανία, την αεροναυπηγική, τους σιδηρόδρομους και τα δημόσια έργα», πρόσθεσε ο Κοντρέρας.

Η είσοδος στο χρηματιστήριο προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Οι επιχειρήσεις, όμως, πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη, εκτός από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Μεταξύ αυτών, ότι οι ιδιοκτήτες χάνουν μέρος του ελέγχου υπέρ των μετόχων. Υπάρχει, ακόμα, κόστος χρηματικό και σε ανθρώπινους πόρους. Πρόκειται για μειονεκτήματα που συνοδεύουν τη δημόσια εγγραφή. Μία επιχείρηση στο χρηματιστήριο πρέπει να ανακοινώνει τακτικά αποτελέσματα λειτουργίας, την οικονομική της κατάσταση και τη στρατηγική διαχείρισης.

Διευθύνων Οικονομικός Σύμβουλος της Carbures Europe, ο Χουάν Χουάρεθ τόνισε ότι «Το καλό με το χρηματιστήριο είναι ότι δίνει πρόσβαση σε συνεχή ροή κεφαλαίων, καλύτερη αποτίμηση της επιχείρησης, περισσότερο ρευστό, μεγαλύτερη φήμη και αξιοπιστία για την εταιρεία.»

Αν έχετε ανάγκη μεγάλων κεφαλαίων για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, εάν σκέφτεστε ότι αυτή η λύση μπορεί να ταιριάζει σε εσάς, να έχετε υπόψη ότι πρέπει να προετοιμαστείτε διεξοδικά για το χρηματιστήριο και να ζητήσετε τις συμβουλές ειδικών, πριν αποφασίσετε ένα τέτοιο βήμα.

Ο Ραφαέλ Κοντρέρας σημειώνει: «Για μένα τα κλειδιά της επιτυχίας είναι: καλή οργάνωση, η επιμονή και το να έχει κανείς εμπιστοσύνη στον εαυτό του.»

Δημοσιεύθηκε στο Euronews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By