Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιστορική μέρα για τον S&P 500, νέα ρεκόρ στη Wall Street

Μόνο ο Nasdaq κατέγραψε μικρή υποχώρηση για τη σημερινή συνεδρίαση

stocks 2

Με τον S&P 500 να ξεπερνά ενδοσυνεδριακά τις 1.900 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία, η Wall Street συνέχισε σε θετικό πρόσημο τις συνεδριάσεις της μετά από τα χθεσινά ρεκόρ, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν στο κλάδο των τεχνολογιών για την Τρίτη.

Ο Dow Jones σημείωσε νέο ρεκόρ κλείνοντας με άνοδο 0,12% στις 16.175 μονάδες, ενώ ιστορικό υψηλό κατέγραψε και ο S&P 500 όπως αναφέραμε, που διαμορφώθηκε στις 1.897 μονάδες με κέρδη 0,02%.

Αντίθετα, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,33% στις 4.130 μονάδες.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 95,2 μονάδες αυξήθηκε ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων τον Μάιο στην αμερικανική οικονομία, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών. Eίναι η πρώτη φορά που ο δείκτης ξεπερνά το επίπεδο του 95 από τον Οκτώβριο 2007.

Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις κατά 0,1% τον Απρίλιο στην αμερικανική αγορά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,4%.

Πτώση σημείωσαν τον Απρίλιο οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων, γεγονός που αποτελεί ένδειξη του επίμονα αδύναμου πληθωρισμού. Αναλυτικά, οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν τον Απρίλιο κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης.Οι αναλυτές είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση 0,4% τον Απρίλιο.

Ακόμα, σε ετήσια βάση οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,3%.

Στο μέτωπο των επιχειρηματικών νέων, η Coca-Cola ανακοίνωσε ότι την θα αυξήσει το μερίδιό της στην Keurig Green Mountain στο 16%, από 10%, καθώς η κορυφαία εταιρεία αναψυκτικών αυξάνει την έκθεσή της στην αγορά καφέ. Η κίνηση έρχεται μετά την υπογραφή συμφωνίας το Φεβρουάριο να πουλά τα κρύα ποτά της μέσω ενός κατ οίκον συστήματος που αναπτύσσει η ταχέως αναπτυσσόμενη παραγωγός της καφετιέρας Keurig.

Βάσει της συνεργασίας που συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο, η Coke απέκτησε επίσης μερίδιο 10% στην Keurig, έναντι 1,25 δισ. δολαρίων αλλά και το δικαίωμα να αυξήσει το μερίδιό της στο 16% εντός διαστήματος 36 μηνών, μέσω της απόκτησης κοινών μετοχών της Keurig.

By