Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη χώρα

Στην Αττική σήμερα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές

kairos2

Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα και αύριο Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο βροχές, χιονιά στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές περιοχές πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.

Στην Αττική σήμερα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τη νύχτα καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη σήμερα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στην Κεφαλλονιά θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα εκδηλωθούν κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στη Μακεδονία θα αυξηθούν και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά, χιονιά στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Πρωινές ομίχλες.

Άνεμοι: μεταβλητοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -01(μειον ένα) έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά. Βελτίωση τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: μεταβλητοί και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και από το βράδυ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα χιονιά στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 07-02-2014

Καιρός: στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες καθώς και χιονιά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χωρά από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

By