Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 25 κλήσεις για άντληση υδάτων

kakokairia-athina-660_10

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι της Αθήνας το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ξέσπασε δυνατή βροχή και καταιγίδα. Λίγο μετά τη μία ο ουρανός σκοτείνιασε πάνω από την πρωτεύουσα και άρχισε να ρίχνει «καρεκλοπόδαρα», που μάλιστα συνοδεύθηκαν και από κεραυνούς, όπως είναι χαρακτηριστικό των καταιγίδων του Σεπτεμβρίου.

Κεντρικοί δρόμοι της πόλης όπως η λεωφόρος Κηφισίας και Μεσογείων πλημμύρισαν με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με πολύ μικρές ταχύτητες κυρίως στα σημεία όπου παρατηρείται συσσώρευση υδάτων στο οδόστρωμα. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 25 κλήσεις για άντληση υδάτων σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Νέο Ηράκλειο και η Νέα Ιωνία.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία στην Αθήνα θα εξασθενίσει το απόγευμα, αν και ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Σποράδες.

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα από το βράδυ της Κυριακής ενώ είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός 49χρονου άντρα στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, όταν το αυτοκίνητο όπου επέβαινε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου.

By