Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισόβια στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Στη φυλακή οδηγούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

www.fosphotos.com/Konstantinos Tsakalidis
www.fosphotos.com/Konstantinos Tsakalidis

Καταδικάστηκαν σε ισόβια – και ισόβια με επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη ο τελευταίος – από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στον κεντρικό Δήμο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΑΜΠΕ, για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου, στους οποίους επιβλήθηκε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, το Δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

 

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Β. Παπαγεωργόπουλος τόνισε: «Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις». Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης σημείωσε: «Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».

Επίσης, αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, όπως ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία,  μετά τη σημερινή καταδίκη του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ  σε Σαμαρά

Μετά την καταδίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον  Α. Σαμαρά φέρνοντας στο προσκήνιο δηλώσεις του πρωθυπουργού που αφορούν τον πρώην δημάρχο Θεσσαλονίκης.

“Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο κ. Σαμαράς δήλωνε για το στέλεχος της ΝΔ και πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο ότι: “Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης” (ΔΕΘ – 17/9/2011). Τα πιστεύει ακόμα και σήμερα αυτά ο κ. Σαμαράς; Παραμένει ακόμα στέλεχος της ΝΔ;”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

By