Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιταλία: «Υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός ψήφων για να στηριχθεί η κυβέρνηση»

«Θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» λέει κεντροδεξιός γερουσιαστής

letasamarasgreece

Μήνυμα στήριξης στον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα έστειλε ο κεντροδεξιός γερουσιαστής και πρώην υπουργός Κάρλο Τζοβανάρντι, ενόψει της αυριανής συζήτησης στη γερουσία της Ρώμης.

«Υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός ψήφων για να στηριχθεί η κυβέρνηση, θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Τζοβανάρντι στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του οι «αντιφρονούντες» στην παράταξη του Μπερλουσκόνι φθάνουν τους σαράντα.

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα αναφέρεται στην πιθανή ονομασία ενός ενδεχόμενου νέου κόμματος -μπορεί να είναι Nuova Italia (Νέα Ιταλία).

Κατ” άλλες πηγές, οι «αντάρτες» δεν ξεπερνούν τους τριάντα. Σε αυτούς συγκαταλέγεται ο νυν γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο.

Διαφωνούν επίσης με την γραμμή Μπερλουσκόνι ο υπό παραίτηση υπουργός Συνταγματικών Τροποποιήσεων Γκαετάνο Κουαλιαριέλο, η υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν, ο πρώην εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς στη βουλή Φαμπρίτσιο Τσικίτο και ο υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By